150 gram havervlokken / muesli
3 – 4 eetlepels raw cacao nibs
3 eetlepels geraspte kokos
2 eetlepels chiazaad
2 eetlepels gojibessen
40 gram suikervrije pindakaas
90 gr honing of ahornsiroop
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Doe de muesli of havervlokken in een grote kom en doe hier de pindakaas en honing bij. Schep het geheel even om.
3. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten aan de inhoud van de kom toe. Schep het geheel goed om tot er een klevering mengsel ontstaat. Mocht het mengsel niet plakkerig genoeg zijn, voeg dan nog wat extra honing toe.
4. Bekleed een vierkante bakvorm met een vel bakpapier en stort het mueslimengsel hierin. Druk het geheel goed plat met de achterkant van een lepel. Dit hoeft niet voorzichtig, alles mag best een beetje aangedrukt worden zodat de koekjes straks niet in tientallen kleine stukjes breken.
5. Bak de muesliplak in het midden van de oven in ongeveer 15 – 20 minuten tot de muesli goudbruin kleurt.
6. Haal de schaal uit de oven en laat de muesliplak eerst vijf minuten in de vorm afkoelen. Til de plak dan met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat het helemaal afkoelen.
7. Snijd de plak muesli wanneer deze helemaal is afgekoeld met een scherp mes in kleinere stukken. Bewaar de muesli-koekjes luchtdicht verpakt in de kast. Ze blijven zeker een paar dagen goed.