Ingrediënten voor 6-9 stuks:
2 eieren,
70 gram palmsuiker,
100 gram speltbloem,
halve theelepel wijnsteenzuurbakpoeder,
snufje zout,
Bereiding: Verwarm de oven op 150 graden. Mix de eieren samen met de suiker tot een heel luchtig geheel. Het moet lichtbruin van kleur zijn. Dit is ongeveer na 5 minuten. Meng de speltbloem met het bakpoeder, zout. Die laatste kun je ook weglaten als je dat niet lekker vindt. Meng het meel heel voorzichtig met een spatel door het luchtige ei-mengsel. Stop direct met mengen als het een beslag is. Bekleed een bakplaat of rooster met bakpapier en schep hier 6 hoopjes beslag op. Dit zijn ongeveer 2 eetlepels per koek. Laat voldoende ruimte tussen de koeken, want ze lopen nog uit bij het bakken. Meer dan 6 koeken tegelijk bakken is daarom geen goed idee. Maak de hoopjes mooi plat met de bolle kant van de lepel en schuif in de oven voor 15 minuten.