Carlijn's kookboek

Ingrediënten: 

Extra puur melk
60 g cacaopoeder 40 g cacaopoeder
100 g extra vergine kokosolie (of cacaoboter) 120 g extra vergine kokosolie (of cacaoboter)
60 ml ahornsiroop of honing 70 ml ahornsiroop of honing

 

Bereiding:

Smelt de cacaoboter of kokosolie langzaam op laag vuur in een steelpannetje,

als het gesmolten is haal je het van het vuur af en voeg je de honing of siroop toe.

Meng de cacao erdoor

voeg eventueel nootjes of andere ingedrienten toe als rozijnen of citroenrasp

giet het uit over een bakplaat of vul bonbonvormpjes met het mengsel en laat het opstijven in de koelkast

Tip: vul de vormpjes voor de helft, laat het 10 minuten opstijven, schep er dan 1 tl amandelpasta of biologische pindakaas op en giet daaroverheen nog wat chocolademengsel, zo krijg je kleine snickertjes.