Carlijn's kookboek

Lekkere chocoladebonbonnetjes in de vriezer zijn hier niet veilig! Ze zijn zo lekker dat je er bijna niet vanaf kunt blijven, maar het is ook wel heel gezellig bij een kopje koffie of thee. Ik houd toevallig ook van karamel, dus ik bedacht de ideale combinatie, een lekker karamellaagje in mijn chocoladebonbons. Het was inderdaad een succes. Het is wel een beetje knutselen wanneer je ze maakt, maar het eindresultaat is het echt waard. Ik gebruikte zo’n ‘brownievorm’ met wat grotere vierkantjes, mijn verwachting is dat het heeeeel veeeeeel gepruts wordt in kleinere chocoladevormpjes, helemaal als ze een hartje hebben ofzo. Eventuele optie voor deze vormpjes is om de karamel niet in te vriezen, maar een schepje chocolade, een schepje karamel en vervolgens een schepje chocolade te doen. Eventueel dus ;) Hoe je ze ook maakt, ze zijn overheerlijk!

 

Dit heb je nodig

Voor de karamel:

150 gram dadels

50 gram kokosolie

 

Voor de chocolade:

150 gram dadels

100 gram kokosolie

60 gram cacao

150 ml amandelmelk

1 tl vanillepoeder

 

De hoeveelheden hangen erg af van je chocoladevorm. Ik had met mijn brownievorm wat over, de karamel werd snel opgegeten door de peuter en de chocolade heb ik nog verdeeld over een ander vormpje – kan allemaal ;) Als je kleinere vormpjes gebruikt kun je er vast wel 2-3 mee vullen.

 

Zo maak je ze

Doe voor de karamel de dadels en kokosolie in een keukenmachine en hak ze helemaal fijn totdat het één massa is. Voeg eventueel 2 tl water toe.

Verdeel de karamel over een vel bakpapier en druk het zo aan dat het gelijke dikte heeft (ongeveer een 1/2 cm dikte)

Zet de karamel in de vriezer

Maak ondertussen de chocolade

Smelt de kokosolie op laag vuur (au bain marie)

Doe alle ingrediënten voor de chocolade in de keukenmachine en laat deze draaien tot het één geheel is zonder stukjes

Wanneer de karamel goed koud geworden is, kun je beginnen met het maken van de chocolaatjes

Snijd de karamel in vierkanten die passen in je vorm

Doe een laag chocolade in de vorm, gevolgd door een vierkantje en vervolgens weer een laag chocolade (die laatste mag best een beetje uitsteken)

Herhaal dit tot je chocolade en karamel op is

Zet ze een half uurtje in de vriezer en: eet smakelijk!

 

ps. Vervang de karamel voor pindakaas, voor de pindakaasliefhebbers!