Carlijn's kookboek

4 overrijpe bananen (400 gram) (of ander zoet fruit, mango)

3 eieren

Snufje zout

5 gram bakpoeder

Kaneel

ongeveer 200 gram volkorenmeel

75 gram gedroogde vruchten (Cranberries, pruimen, rozijnen, abrikozen, dadels)

75 gram noten (naar keuze zeer grof gehakt)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Prak de overrijpe bananen in een schaal. Ik zorg altijd dat de bananen lekker bruin zijn dan zijn ze namelijk op hun zoetst en makkelijk te prakken. Split de eieren en klop het eiwit schuimig en voeg het eigeel toe aan de bananen. Voeg het zout en bakmeel toe. Voeg dan het meel toe totdat het geen nat plakkerig goedje meer is. Meng dan ook de gedroogde vruchten erdoorheen en de noten. Voeg een deel van het eiwit toe en maak familie, voeg daarna voorzichtig de rest van het eiwit toe. 

Doe het brood in een cake bakblik in de oven 45 minuten op 150 graden. Laat kort afkoelen en serveer!