Carlijn's kookboek

vruchtenvlaai bladerdeeg

2 rollen bladerdeeg van Tante Fanny

100gr Witte chocolade + beetje melk eventueel

20 gr boter

500 ml yoghurt of 250 ml yoghurt en 200 ml slagroom

ong 100 gr suiker, naar smaak (evt ook vanille of citroensap)

5 bl gelantine (kleine)

fruit - aardbeien, druiven, bananen, kiwi

40 ml water

citroensap naar smaak

25 g suiker

30 g abrikozenjam

 

2 rollen bladerdeeg zo op de aanrecht leggen dat ong 1 cm overlappend ligt (lange zijde)

Het dubbele gedeelte met wat water aan elkaar plakken en op een paar punten aan elkaar drukken met een vork

De rand van de bakvorm invetten en de onderplaat een bakpapiertje leggen.

Bladerdeeg beetje meel over strooien, zodat als je hem oprolt, hij niet blijft plakken

Bladerdeeg op een deegroller rollen en vervolgens afrollen over de bakvorm heen. (Let op, niet op de rand van de vorm rusten met de deegroller!)

Deeg evt corrigeren en daarna met deegroller over rand rollen, zodat overtollig deeg verwijderd wordt. 

Bodem inprikken en blind bakken (220 graden - ong 20+ min)

Als bodem afgekoelt is witte chocola smelten (let op verbrand snel!!!, eventueel heeel kleine beetje melk erbij om het smelten gemakkelijker te laten gaan) en bodem insmeren zodat hij 'waterdicht' is.

Boter smelten, buitenrand stukje, voor stukje insmeren en daarna in suiker drukken 

4 blaadjes gelantine weken in koud water

De yoghurt op smaak maken met suiker en evt vanille en/of citroensap.

1/4 Deel van de yoghurt met de gelantine verwarmen tot gelantine gesmolten is. 

Warme yoghurt mengen met koude en in de vorm gieten

 

 

 

 

 

evt iets laten opstijven en daarna fruit op de taart leggen en verder laten opstijven

week 1 blaadje gelantine in koud water

Voeg water, citroensap en suiker samen en verwarm tot de suiker is opgelost.

Haal de pan van het vuur en voeg de gelantine en jam toe en roer totdat alles is opgelost.

Zeef de gelei en smeer ruim over het fruit.