Carlijn's kookboek

Bonbons

fruitvulling: 

http://www.patesserie.com/chocolade-2/bonbons-met-frambozenvulling/

Pasta vulling (bv nutella, mocca), evt extra met hele hazelnoot erin

 

 

Omhulsel

125 gram pure chocola

Vulling:

50 gram pasta

25 gram roomboter

5 gram melk

10 gram chocola

 

1/3 van de chocola smelten, pan van vuur halen en rest van chocola erdoor roeren tot alles gesmolten. In bak met war m water zetten om gesmolten houden (voorzichtig dat geen water in chocola komt).

Met kwast binnenkant van bonbonvormpjes besmeren. Je kan ook de helft van de cakepops vorm nemen. Zet de bakjes op zijn kop in de koelkast. Maak niet in 1 keer een te dikke laag en hou iig voldoende over voor bodem en extra laagjes.

Als de vormpjes uitgehard zijn, controleer dan of er nog dunne plekken zijn en verstevig deze met een kwast met pure chocolade. Zet terug in de koelkast om op te stijven en herhaal indien nodig totdat je sterke bakjes hebt. 

Voor de vulling de roomboter smelten, melk en chocola erdoor roeren. Van vuur halen en pasta erdoor roeren.

Als vulling afgekoeld is (eventueel even in de koelkast, maar niet helemaal laten opstijven!) In de bakjes doen (niet helemaal vol, ong 1 mm onder de rand blijven). Bonbons in de koelkast terug zetten en vulling verder laten opstijven.

Chocola evt nog even terug smelten (let op, niet helemaal doorhitten, maar deel smelten en rest van vuur laten doorsmelten). Met een kwast de bakjes afsluiten, evt afstrijken met achterkant mes.

 

Verder laten opstijven in de koelkast en uit de vorm halen. Bij een siliconen vorm voorzichting binnenste buiten duwen. Bij harde vorm gewoon hard tikken op aanrecht en los trillen.