Carlijn's kookboek

Pims

400 g pure chocolade
2 eieren
350 g suiker
1 sinaasappel
1 citroen
120 g bloem
0.5 tl bakpoeder
zout

Breng een pan met ruim water aan de kook. Boen de sinaasappel schoon en kook de sinaasappel circa 2 uur op laag vuur. Laat de sinaasappel uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop 2 eieren met 100 gram suiker tot een dik mengsel. Spatel 120 gram bloem, 1/2 tl bakpoeder en het zout door het eimengsel. Zorg ervoor dat je niet te lang roert, anders gaat alle lucht uit het beslag. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit 22 kleine cirkels, ter grote van 5 centimeter doorsnede, op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat het beslag goed uit elkaar ligt want de cakejes drijven uit. Bak de cakejes in de oven in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Als de cakejes te lang bakken worden ze droog. Laat de cakejes op de bakplaat liggen.
Snijd de gekookte sinasappel in dunne plakjes en hak/pureer fijn. Verwarm de fijngehakte sinaasappel met 250 gram suiker, de rasp van de citroen en een scheutje water op laag vuur tot de suiker is opgelost. Kook de marmelade circa 17 minuten en laat afkoelen. Verdeel een lepel sinaasappelmarmelade op platte kant van de cakejes en vries ze circa 30 minuten in.
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar.
Doop de cakejes met de marmelade in de chocolade tot de marmelade bedekt is en laat de chocolade uitharden.