Carlijn's kookboek

Sinas rotsjes

Van de overgebleven chocolade bij het maken van bonbons kan je ideaal pinda rotsjes maken. Maar andere rotsjes zoals koekjes rotsjes, karamel rotsjes of gedroogde vruchten rotsjes. Hieronder het recept voor rotsjes met geconfijte sinaasappelschil.

1 biologische sinasappel

75 gram suiker

200 gram water

100 gram chocolade (melk)

 

Haal de schil van de sinasappel en probeer zo min mogelijk wit mee te nemen. Dit kan met een aardappelschiller gedaan worden. 

Snij de schillen in reepjes

Doe de schillen in water en breng dit aan de kook en laat dit 5 minuten koken. 

Herhaal deze actie 2 keer. 

Doe vervolgens de suiker en 200 gram wat in de pan en verwam dit totdat de suiker is opgelost. 

Voeg de schillen toe en laat dit in een gesloten pan 2 uur zachtjes koken.

Bewaar de siroop apart, deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden als bonbon vulling

Leg de schillen los van elkaar op een bakplaat en laat drogen (dit kan een paar dagen duren). 

Rol de schillen door suiker 

Snij de schillen in kleine blokjes van ongeveer 2x2 mm. 

Smelt ongeveer 100 gram chocolade en roer de schillen erdoor heen. 

Maak hele kleine stapeltjes op een vel bakpapier en laat stollen