Carlijn's kookboek

Passievrucht mango curd

Passievrucht mango curd

 

100 gr rijpe mango, schoongemaakt en in stukjes  - 200
75 gr passievruchtpulp (van ongeveer 4 passievruchten)  - 150
125 gr suiker  -  250
100 gr boter, in stukjes en op kamertemperatuur  - 200
5 eidooiers, losgeklopt  - 6 eidooiers en 14 gram maizena

 

Pureer de mangostukjes met de staafmixer.
Doe de mangopuree, passievruchtpulp, de suiker, maizena en de boter in een hittebestendige kom en roer alles door elkaar. Verwarm de kom au bain-marie tot de boter gesmolten is. 
Als je geen pitjes in je curd wilt zeef dan nu het mengsel
Haal de kom van de pan, voeg de eidooiers toe en roer het mengsel goed door.
Zet de kom terug op de bain-marie en blijf roeren tot het mengsel dikker begint te worden. Een curd is klaar bij ongeveer 80 ᵒC, de eidooiers zorgen dan voor een binding waardoor de curd dikker wordt.
Om te controleren of het goed is doop je een spatel in het mengsel en trek je er met je vinger een streep over; als de curd niet meer doorloopt, is deze goed. Het is heel belangrijk dat je het mengsel niet laat koken, dan krijg je stukje gestold ei en dat wil je niet.
Haal de curd van het vuur als deze dik genoeg is. Giet de curd in een gesteriliseerde pot en bewaar hem in de koelkast.