Cupcakes
Basisrecept (optie voor chocolade cupcakes):
125 gr boter op kamertemperatuur
125 gr kristalsuiker
2 eieren
125 zelfrijzend bakmeel OF 100 gram zelfrijzend bakmeel en 25 gram cacaopoeder
2 el melk
12 cupcake vormpjes/papiertjes
Over voorverwarmen op 190 graden
Klop de boter met de suiker luchtig.
Voeg eieren, melk en bakmeel toe en mix het tot een glad beslag
Verdeel over de vormpjes en bak in 20-25 minuten goudbruin en ze stevig aanvoelen
Neem eventueel de vormpjes uit het bakblik en laat ze helemaal afkoelen
Botercreme
250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter in blokjes (bv zeeuwsmeisje)
2 el heet water
1 tl vanille extract
Mix de boter zacht, voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe met een mixer op de laagste stand.
Voeg vervolgens het water en vanille extract toe en mix nog kort door.
Oreo cupcakes: Maak het basisrecept voor chocolade cupcakes en voeg 7 verkruimelde oreokoekjes hieraan toe. Maak het basisrecept botercreme zonder water en voeg hier 12 verkruimelde oreokoekjes aan toe. Decoreer de cupcake met een half oreokoekje
Lemon meringue cupcakes: Maak het basisrecept voor cupcakes. Steek met een cupcakeboor een stukje uit de cupcake en vul met lemoncurd, laat een beetje over de bovenkant van de cupcake lopen. Maak van 1 eiwit en 50 gram kristalsuiker meringue en spuit deze op de lemoncurd. Brand de meringue met een brander licht bruin.
Blueberry cupcakes:
140 gram bloem
60 gram volkorenmeel
80 gram havervlokken
120 gr bruine basterdsuiker
3 tl bakpoeder
2 eieren
250 ml melk
6 el zonnebloemolie
1 tl vanille extract
1 citroen
200 gram blauwe bessen
kaneelpoeder
Doe de eieren, melk, vanille extract en olie in een kom en roer alles goed door elkaar
Voeg nu de bloem, bakpoeder, volkorenmeel, havermoutvlokken, suiker en kaneel toe. Roer dit alles door elkaar en voeg de bosbessen toe. (het mengsel hoeft niet grondig gemixt te worden). Bak de cupcakes op 190 graden, 20-25 minuten