Ijs (zonder ijsmachine)
Ijs zonder ijsmachine
Basisrecept:
350 ml slagroom
100 gr mascarpone
400 ml (1 blik) gecondenseerde gezoete melk (bewaren in de koelkast)
evt vanille aroma
Zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn (direct uit de koelkast gebruiken)
Klop in 1 schaal de slagroom stijf en roer in een 2de schaal de mascarpone en gecondenseerde melk los met eventueel de vanille aroma. (de alcohol in de aroma zorgt de de ijsmix niet te vast vriest)
Maak familie door een deel van de slagroom door de gecondenseerde melk mix te roeren (dit mag met een mixer). Schep vervolgens voorzichtig de rest van de slagroom erbij en roer tot 1 geheel zonder teveel lucht te verliezen.
Het basisrecept is nu gereed en je kan de ijsmix eventueel verdelen over meerdere bakken voor verschillende smaken. Enkele suggesties zijn:
Voeg aan 1/3 van de basismix 1 zakje espressopoeder toe voor mokka ijs
Voeg aan 1/3 van de basismix ong 1 eetlepel cacaopoeder toe voor chocolade-ijs
Voeg aan 1/3 van de basismix ong 100 gram geprakte aardbeien toe voor aardbeien ijs.
Zie ook https://www.biggerbolderbaking.com/homemade-ice-cream-recipes/ voor meer ideeën
Doe het ijs in een luchtdichte verpakking in de vriezer voor minimaal 6 uur.