Carlijn's kookboek

custard kruimelvlaai

https://www.mijnreceptenboek.nl/recept/taart_en_gebak/custard-kruimelvlaai-17623.html

 

VOOR HET DEEG:

225 gram boter

250 gram witte basterdsuiker

350 gram zelfrijzend bakmeel

2 zakjes vanillesuiker

snufje zout

VOOR DE CUSTARD:

500 milliliter melk

35 gram custardpoeder

25 gram kristalsuiker

  

Snijd de boter in stukjes en verwarm het maar laat het niet koken. 

Meng de custardpoeder met de suiker en doe hier een scheutje melk bij zodat het een papje wordt. 

Verwarm de rest van de melk. Voeg, zodra de melk kookt, het custardpapje toe. Laat het geheel kort koken (1 minuut ongeveer). Haal de custard van het vuur en duw een stukje plasticfolie op (zo ontstaat er geen velletje op de custard)

Zeef de bloem boven een kom. Voeg de basterdsuiker, de vanillesuiker en het snufje zout toe. Meng alles. Voeg de gesmolten boter toe en meng alles met de hand goed door elkaar. 

Vet een taartvorm in en bestrooi het oppervlakte met bloem. 

Verdeel het deeg in twee gelijke porties. Gebruik de eerste portie om de bodem te bedekken en een opstaande rand te maken in de taartvorm. 

Giet de custardpudding over de bedekte bodem. Kruimel de rest van het deeg over de pudding heen. Zet de taart ongeveer  60 min in een oven op 170 graden C.

 

variatie's:

Een snufje kaneel is erg lekker door het deeg. Voeg dit toe voor je de boter erdoor mengt. Andere smaken vla kan ook, denk aan: koffievla of citroenvla. Met basterdsuiker kun je leuk varieren met de kleur. Voeg ook eens een in kleine stukjes gesneden appel aan de custardpudding toe.