Chocolade cake met stukjes chocolade
200 g pure chocolade druppels
200 g boter
200 g bruine basterdsuiker
1 mespunt zout
4 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
8 g vanillesuiker
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de helft van de chocolade au bain-marie. Snijd de rest van de chocolade fijn in stukjes van ½ cm. Doe de boter met de basterdsuiker, vanillesuiker en het zout in een kom en klop 15 min met een handmixer tot een luchtige crème. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel boven het botermengsel en meng met een spatel voorzichtig door elkaar. Spatel de gesmolten chocolade erdoor. Spatel vervolgens de stukjes chocolade erdoor.
Bekleed de cakevorm met het bakpapier en vet de randen in. Schenk het beslag in de vorm en bak in ca. 50 min in het midden van de oven gaar. Controleer eventueel met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.