chocolade frambozen taart
Deeg:
245 gram bloem
100 gram boter in klein stukjes op kamertemperatuur
140 gram poedersuiker
snufje zout
2 grote eieren op kamertemperatuur
Vulling
125 gram frambozen plus eventueel extra voor decoratie
Chocolade ganache
250 ml slagroom
200 gram extra puur chocola, in kleine stukjes
30 gram ahornsiroop
55 gram boter in kleine stukjes
Strooi de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg hier de boter, suiker en zout toe en maak een kruimelig deeg. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe en kneed tot een samenhanged en soepel deeg. Maak een dikke plak van het deeg en verpak het in plastic folie. Leg minimaal een half uur in de koelkast te rusten.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Beboter een taartvorm van 20 cm doorsnee (ong 4 cm hoog) in. Rol het deeg uit tot ong 2 mm dik uit en bekleed de bakvorm. Druk de rand goed aan en prik wat gaatjes in de bodem. Leg een vel bakpapier over het deeg (zorg dat deze een paar cm uitsteekt) en vul met bakkorrels. Bak 20 minuten in de oven van 190 graden. Verwijder daarna de vulling en bak nog 5 minuten op 175 graden. Laat daarna de taart op een rek afkoelen
Breng de slagroom aan de kook op medium vuur. Zodra deze kookt, haal hem van het vuur en voeg de chocolade en siroop toe. Meng totdat er een glad mengsel ontstaat. Klop daarna blokje voor blokjes de boter erdoor.
Beleg de bodem met de frambozen en giet het chocolade ganache er voorzichtig overheen. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Snij de taart met een schoon mes gedoopt in warm water. Decoreer eventueel met frambozen en/of chocolade krullen.