Lemon Merengue Pie
Bodem
100 g roomboter
300 g kandijkoekjes
Lemoncurd
3 citroenen
5 eieren
200 g suiker
150 g roomboter
Eiwitschuim
1 ei
75 g suiker
Bodem
Smelt de boter. Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels. Meng de boter goed door de kruimels. Bekleed de taartvorm met bakpapier en druk de kruimels stevig in de vorm, zodat er een bodem ontstaat. Laat de bodem circa 20 minuten in de koelkast hard worden.
Lemoncurd
Rasp en pers de citroenen. Splits twee vijfde van de eieren; gebruik voor de curd de dooiers, maar bewaar de eiwitten voor het eiwitschuim. Meng de suiker, resterende eieren, dooiers, citroensap en circa twee derde van het citroenrasp in een kom. Klop dit au bain-marie tot een dikke curd en meng er als laatste de boter doorheen. Schenk de curd op de koekjesbodem, bestrooi met het resterende citroenrasp en laat circa 1 uur in de koelkast afkoelen.
Eiwitschuim
Splits het ei. Klopt het eiwit, samen met de achtergehouden eiwitten schuimig en voeg de suiker in 3 delen toe. Klop de eiwitten stijf. Spatel het eiwitschuim op de taart en karamelliseer met de gasbrander.