Carlijn's kookboek

croquembouche

100 gram boter

1 tl fijne kristalsuiker

200 gram bloem

4 grote eieren

1 blik dulce de leche (karamel pasta op melkbasis, 400 gr)

300 gram kristalsuiker

100 gram pure chocolade (min 70% cacao)

300 gram kookroom

 

Verwarm oven voor op 200 graden

Breng 325 ml water aan de kook met de boter, kristalsuiker en 1 theelepel zout

Neem van het vuur en voeg de bloem toe en klop er een pasta van

klop 1 voor 1 de eieren erdoor tot het mengsel glad is

Doe in een spuitzak en spuit bolletjes ter grote van walnoten op bakplaat, laat ruimte ertussen zodat ze kunnen rijzen. (ong 40 stuks). duw met een natte vinger de puntje plat

Bak de soesjes 15-20 minuten

Zodra ze afgekoeld zijn, vul ze dan met de dulce de leche. (gaatje onderin en dan vullen met spuit)

Smelt au bain marie de chocolade met de room en een snufje zout, tot er een gladde saus 

Doe de kristalsuiker met 50 ml water in een pan met dikke bodem en anti aanbaklaag, breng in de kook en laat in 4-5 minuten tot een lichte karamel. 

Doop soesje in de karamel en bouw er een pyramide van. Zorg dat de karamel er niet te dik opzit. 

Serveer met de chocolade saus.