croquembouche
100 gram boter
1 tl fijne kristalsuiker
200 gram bloem
4 grote eieren
1 blik dulce de leche (karamel pasta op melkbasis, 400 gr)
300 gram kristalsuiker
100 gram pure chocolade (min 70% cacao)
300 gram kookroom
Verwarm oven voor op 200 graden
Breng 325 ml water aan de kook met de boter, kristalsuiker en 1 theelepel zout
Neem van het vuur en voeg de bloem toe en klop er een pasta van
klop 1 voor 1 de eieren erdoor tot het mengsel glad is
Doe in een spuitzak en spuit bolletjes ter grote van walnoten op bakplaat, laat ruimte ertussen zodat ze kunnen rijzen. (ong 40 stuks). duw met een natte vinger de puntje plat
Bak de soesjes 15-20 minuten
Zodra ze afgekoeld zijn, vul ze dan met de dulce de leche. (gaatje onderin en dan vullen met spuit)
Smelt au bain marie de chocolade met de room en een snufje zout, tot er een gladde saus
Doe de kristalsuiker met 50 ml water in een pan met dikke bodem en anti aanbaklaag, breng in de kook en laat in 4-5 minuten tot een lichte karamel.
Doop soesje in de karamel en bouw er een pyramide van. Zorg dat de karamel er niet te dik opzit.
Serveer met de chocolade saus.