Carlijn's kookboek

Triple Chocolate Cookies

Porties: 20

 

Ingrediënten

225 gram boter

200 gram suiker

110 gram lbruine basterdsuiker

2 eieren

1 tl vanille essence

260 gram patentbloem

60 gram cacao-poeder

1 tl Baking Soda

Mespunt zout

80 gram (kleine reep of callets) witte chocolade

80 gram melkchocolade

80 gram pure chocolade

 

 

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Haal bakblik en rooster uit de oven. Leg bakpapier op je bakblik.

Weeg en meng bloem, cacao, baking soda en zout met een garde. Zet apart.

Indien je een repen hebt gekocht, hak de pure chocolade vrij fijn en de melk en witte chocolade in wat grotere stukjes (ca 0,5-1cm). Zet apart

Mix boter en suiker in een grote kom goed door elkaar totdat je een lichtbruin papje hebt (3min). Dan mix je 1 voor 1 de eieren en vanille erdoor. Vervolgens in twee delen het cacaomengsel er goed doorheen mixen. Tot slot schep je de chocoladestukjes erdoorheen.

Met een ijsschep maak je ronde balletjes deeg (formaat golfbal), die je met veel ruimte op de bakplaat legt, ong 6 stuks per keer kan je bakken. Druk de koekjes iets plat. (De koekjes zakken helemaal uit in de oven tot een plat koekje.)

Bak de koekjes kort- zo'n 6-8 minuten. Ze zijn dan nog erg zacht, maar als ze afkoelen worden ze al harder, maar blijven wel lekker chewy. Na het bakken verplaats je de koekjes naar het ovenrek om af te koelen. Ondertussen kan je de volgende batch bakken.

Invriezen van deegballetjes kan ook. Haal ze wel een uurtje voor het bakken uit de vriezer, anders worden de ballen niet helemaal plat in de korte baktijd.

Bon Appetit!