Carlijn's kookboek

rabarber met vla

Rabarber compote:

- aantal stelen rabarber

- maizena

- suiker naar smaak

Snij de boven en onderkant van de rabarber en was hem onder de kraan

Snij de rabarber in stukken van 3 cm en kook in een bodempje water in 10-20 minuten gaar

Maak van beetje water en maizena een papje en roer dit op het einde door de rabarber. Voeg suiker naar smaakt toe

Voor de vla:

- 1/2 liter volle melk

- 1 vanillestokje

- 40gr suiker

- 20gr maizena

- 2 eidooiers

- snufje zout

Schenk de volle melk in een steelpannetje. Schraap het vanillestokje leeg en doe de vanille samen met het stokje in de melk. Breng de melk aan de kook en laat vervolgens op laag vuur 10 minuten zacht pruttelen terwijl je af en toe roert.

 

In de tussentijd klop je de suiker, maizena, eidooiers en zout door elkaar. Schep na 10 minuten het vanillestokje uit de pan en roer een paar eetlepels van de warme melk door je eimengsel. Daarna klop je het eimengsel rustig door de melk. Zet het vuur ietsje hoger en laat het indikken tot vla terwijl je blijft roeren.

 

Zet daarna het vuur uit, giet de vla in een kom en laat iets afkoelen. Deze vla is heerlijk om lauwwarm te eten. Je kunt ‘m ook laten afkoelen en 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Dek dan wel af met plastic folie, anders komt er een velletje op de vla en dat zou jammer zijn.

 

Voeg in een glas laagjes vla en rabarber samen. Eindig eventueel met een laagje kruimels.