Miljonairskoeken
Benodigdheden koek (25×25 cm)
- 175 g bloem
- 125 g roomboter
- 4 el bruine basterdsuiker
Vet de bakvorm in. Doe boter, bloem en suiker in een beslag kom en mix het met de deeghaak of kneed het met de vingers. Het wordt een kruimelig beslag. Strooi het over de bodem van de bakvorm en druk het iets aan. Niet te stevig, dan krijg je een lekkere kruimelige koek en anders wordt de koek wat harder en compacter. Bak de koek 20 minuten op 180ºC en laat het afkoelen, terwijl je de karamel voor de bovenlaag maakt.
Benodigdheden bovenlaag
- 55 g roomboter
- 4 el bruine basterdsuiker
- 400 g gecondenseerde melk
- 150 g chocolade
Doe alles behalve de chocolade in een pannetje en zet hem op een middelhoog vuur. Breng het al roerend aan de kook en laat het een paar minuten, nog steeds al roerend, op laag vuur koken tot het is ingedikt. Schenk de karamel op de koek terwijl hij warm is en laat dan helemaal afkoelen.
Smelt 125 g chocolade in de magnetron of au-bain-marie. Doe het laatste beetje chocolade er bij en roer door tot het helemaal is gesmolten. Schep dan de chocolade op de karamel en zet de koek in de koelkast. Snijd de koek in blokken met een warm mes.