Carlijn's kookboek

koffie panna cotta

750 ml slagroom

1 vanille stokje

4 blaadjes gelantine (kleinere/nieuwere)

200 gram witte chocolade (of 100 gram puur en 100 gram witte chocolade voor 2 kleuren effect)

2 zakjes espresso oploskoffie

 

Vanille stokje uitschrapen en de gelatine in koud water laten weken

500 ml slagroom aan de kook brengen met de vanille, stokjes en espresso

Na een paar minuten koken de slagroom van het vuur halen en evt in 2'en delen

De chocolade aan de slagroom toevoegen (evt 1 deel met puur en 1 deel met wit)

Als de chocolade is opgelost de gelatine toevoegen.

De slagroom zeven. 

250 ml slagroom tot yoghurt dikte kloppen

Zodra de choco-slagroom begint op te stijven, de slagroom erdoor roeren

De panna cotta over 8 bakjes verdelen en min 4 uur laten opstijven in de koelkast.

na opstijven wordt hij iets minder zoet, dus 'warm' mag hij te zoet zijn