Notentaart
Notentaart
Ingrediënten
Harde wenerdeeg
•150 g bloem
•100 g boter
•50 g suiker
•0.5 ei
Frangipane
•100 g amandelschaafsel
•100 g suiker
•40 g zachte boter
•1 ei
Notenmengsel
•100 g pecannoten
•100 g walnoten
•100 g hazelnoten
•100 g amandelen met vlies
•70 g pistachenoten
•70 g gekonfijte blokjes sinaasappelschil
•50 g gedroogde cranberries
•3 el abrikozenjam
Harde wenerdeeg
Kneed de bloem, boter, suiker en het ei tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en bekleed de ingevette taartvorm ermee.
Frangipane
Verwarm de oven voor 170 ºC. Maal voor de frangipane het amandelschaafsel zeer fijn met de suiker. Roer de zachte boter erdoor en voeg het ei toe. Meng alles goed erdoor elkaar. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Bak de bodem circa 20 minuten. De vulling moet dan nog niet helemaal verkleurd zijn.
Notenmengsel
Verwarm de oven op 180 ºC en rooster de pecannoten, walnoten, hazelnoten en amandelen in circa 13 minuten goudbruin. Verwarm de abrikozenjam en meng de pistachenoten, de gekonfijte sinaasappel en de gedroogde cranberries erdoor. Verdeel het notenmengsel over de taartbodem. Bestuif met poedersuiker.