Kruidige kiptajine
125 g couscous
1.5 el olijfolie
1 ui (in ringen)
150 g kipfiletreepjes
150 g winterpeen (in blokjes)
1 courgette (in halve maantjes)
2 tl Ras el Hanout by Jonnie Boer (kruidenmengsel, blikje 80 g)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 bakje platte peterselie (20 g, grofgesneden)
1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1 el olie. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Fruit de uiringen. Voeg de kipreepjes toe en bak 2 min. mee.
2. Schep de peen en courgette door de kip en bak nog 2 min. Voeg het kruidenmengsel en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en stoof de kiptajine met de deksel op de pan in 5 min. gaar.
3. Roer de couscous met een vork los. Voeg de peterselie en peper en eventueel zout toe. Serveer met de kiptajine.