Carlijn's kookboek

Rogan Josh met kip

8 kippendijen zonder bot en vel in in 4'en gesneden

1 rode paprika in dunne plakjes

1 groene paprika in dunne plakjes

1 ui in dunne ringen

5 cm gemberwortel fijngehakt

2 teentjes knoflook geperst

2 el garam masala

1 tl paprikapoeder

1 tl kurkuma

1 tl chilipoeder

4 kardemonpeulen gekneusd

200 gr griekse yoghurt

400 gr tomaten (blik) gehakt

 

Verhit 1 el in een pan met dikke bodem en fruit daarin de paprika's, ui, gember, knoflook, kruiden en grote snuf zout op laag vuur totdat de paprika en ui zacht zijn geworden. Doe de kip en 2 el yoghurt erbij en zet het vuur iets hoger en bak 4 minuten mee of totdat yoghurt opgenomen is, herhaal dit met de rest van de yoghurt. 

Voeg tomaten en 200 ml water toe en breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur lager en laat 30 minuten met de deksel op de pan doorstoven of totdat de kip gaar is. Roer af en toe en voeg eventueel extra water toe als de saus teveel indikt. 

Haal de deksel van de pan en verhoog het vuur, kook 5 minuten door onder voordurend roeren totdat de saus de goede dikte heeft.

Serveer met rijst en evt nog wat yoghurt met koriander