Kip Kiev
4 grote kipschnitzels
100 gr. kruidenboter
1 ei
bloem
paneermeel
frituurolie/vet
De kipschnitzels op het werkvlak uitspreiden. In het midden van iedere kipschnitzel 25 gr. kruidenboter leggen. De zijkanten van de schnitzel over de kruidenboter vouwen en de schnitzels oprollen. Met een cocktailprikker vastzetten. De kruidenboter moet goed zijn ingepakt. In een bord het ei loskloppen. Op een bord wat bloem strooien en op een ander bord paneermeel. Het kippakketje eerst door de bloem halen, vervolgens door het ei en als laatste door het paneermeel, zodat ze geheel met paneermeel bedekt zijn. De kippakketjes ten minste 30 min. in de koelkast laten rusten.
Bereidingswijze
In de frituurpan olie of vet verhitten tot 180 C. De kippakketjes hierin in 7 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken en direct serveren.
Serveertips
Kip Kiev smaakt heerlijk met een gemengde salade en gebakken aardappels.