Carlijn's kookboek

Kwarktaart

Taartbodem

200 gram bloem

150 gram boter

100 gram suiker

1 losgeklopt ei

 

Kwarktaart

300 gram citroen kwark 

200 ml slagroom

1 eetlepel suiker ong. 

3 blaadjes witte gelantine 

50 ml sinaasappelsap

aardbeien

 

 

Meng alle ingedrienten samen met de mixer en kneed een bal ervan kneden met de hand. 

De bodem met en de wanden bedekken en afbakken in een oven van 160 graden voor een 45 minuten.

afgekoelde taartbodem klaarzetten. 

Gelantine weken in water, daarna uitknijpen en samen in 2 lepels sinasappelsap opwarmen tot de gelantine opgelost is. Vervolgens de gelantine laten afkoelen tot kamertemperatuur.

Ondertussen de aardbeien schoonmaken. 

Kwark loskloppen en het overige sap van de sinaasappel toevoegen. 

100 ml slagroom kloppen (zonder suiker). 

Voeg de opgeklopte slagroom, kwarkmengsel, gelantine, bij elkaar in een schaal en roer dit door elkaar. 

Doe de kwarkmassa op de bodem (voor de zekerheid door een zeef). 

Een 1/2 uur in de koelkast op laten stijven en vervolgens de aardbeien op de bodem leggen

en daarna versieren. 

De taart verder laten opstijven ong. 3 uur.

De overige slagroom opkloppen met suiker en daarmee de taart versieren.