Carlijn's kookboek

sinasappel chocotaart

220 gram zachte boter,         85 gram zachte boter, 

220 gram witte basterdsuiker, 85 gram witte basterdsuiker, 

3 eetlepels arbikozenjam,         1 eetlepels arbikozenjam, 

3 eieren,                                 1 eieren, 

200 gram zelfrijzend bakmeel, 75 gram zelfrijzend bakmeel, 

65 gram cacaopoeder,         25 gram cacaopoeder, 

sinaasappeljam                        sinaasappeljam

Chocoglazuur                        chocoglazuur, 

Citroensap.                        1 eetlepels citroenrasp.

 

Verwarm de oven voor op 150° C. 

Klop in een kom 220 gram boter met 220 gram basterdsuiker romig. 

Klop 3 eetlepels jam en het  ei erdoor. 

Spatel het bakmeel en de cacao erdoor. 

Schep het beslag in een ingevette springvorm van 16 cm. 

Bak de taart in de oven in circa 1 uur gaar. 

Laat de taart op een rooster afkoelen. 

Snijd de taart 2* overlangs door en bestrijk de snijdvlakken met citroenrasp. 

Leg een helft op een schaal en strijk de jam erover uit. 

Leg de andere taarthelft erop en bestrijk deze met jam.

Strijk met een pannenkoekmes het chocoladeglazuur over de bovenkant en snijdkant uit. 

Leg de mandarijn schijfjes erop.