Cappuccinotaartjes
185 gram bloem
3 el basterdsuiker
1 tl kaneel
125 gr boter
2 eidooiers
1 el ijswater
5 dl vanilleijs
1 zakje espresso oploskoffie
2 eiwitten
3 el basterdsuiker
2 dl slagroom
cacao poeder
Voeg bloem, suiker, kaneel en boter samen tot een kruimelig deeg, eidooiers en water toevoegen en snel mengen tot een samenhangend deeg
Verdeel het deeg in 6 porties, rol het uit en bekleed hiermee 6 kleine taartvormpjes van 10 cm.
15 min laten rusten in de koelkast
Bodem inprikken en 12-15 min bakken in een oven van 180 graden. Goed laten afkoelen
Oploskoffie door het ijs mengen en de bakje hiermee vullen. Netjes afstrijken en in de vrieskist het ijs weer laten opstijven.
Eiwitten stijfklopppen met het suiker. Klop de slagroom tot yoghurt dikte op. Meng voorzichtig het eiwit en slagroom samen.
Schep de room over de taartjes en strooi er wat cacao poeder over en vries terug in.
10 minuten voor serveren uit de vriezer halen.