Carlijn's kookboek

Bloemkool schotel

1 ui

500 gr kippendijen

1,5 cm gember

olie

1tl kerriepoeder

1tl paprikapoeder

1 bloemkool

200 ml creme fraishe

3 tomaten

peterselie

800 gram voorgegaarde krieltjes

50 gr paneermeel

250 gr ger kaas

zout en peper naar smaak

 

snipper de ui, snijd de kip in kleine stukjes en raps de gember fijn

Verhit olie in de pan en voeg de kip toe en bak kort aan. 

Voeg kerrie, paprika en gember toe en meng door elkaar

voeg ui toe en braad de kip circo 10 min gaar

Snijd de bloemkool in kleine roosjes.

Roer de bloemkool door de kip en blus af met een scheutje water

warm circa 6 minuten door

Roer de creme fraishe erdoor en breng op smaak met zout en peper

Snijd de tomaten in plakjes en hak de peterselie fijn

Bedek een ovenschaal met aardappels en hierover de tomaten en bestrooi met peterselie

Schep het bloemkoolmengsel erover

Bestrooi met parneelmeel en kaas en bak in de oven voor 20 minuten op 200 graden