Carlijn's kookboek

Kipfilet gefrituurd (Kip Kiev)

4 kipfilets
100 gram kruidenboter
1 ei
meel
parneermeel

Maak van de kipfilet dunne plakjes, door ze plat te slaan of bij grote kipfilets ze in dunne plakken te snijden. .
Smeer de kipfilet in met kipkruiden of peper en zout. Smeer op elke kipfilet een laag vulling, bv kruidenboter en rol de kipfilet op in de breedte. Doe er huishoud folie omheen en rol de zijkanten dicht zoals bij een toffee. Zet nu een half uur in de koelkast om te rusten. 
Leg 3 borden klaar, 1 met meel, 1 met een geklutst ei en 1 met parneermeel. Haal de kipfilets uit de koelkast en haal ze eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het parneermeel. 

Verwarm de frituurpan voor op 175 graden en frituur de kipfilets 7 minuten, totdat gaar en goudbruin.