komkommersoep
2 komkommers
2 lente uitjes fijn gesneden
25gr boter
15ml rode wijnazijn
950ml kippenbouillon
15ml farina (zetmeel)
0.6 gr Dille
115gr crème fraîche
peper en zout
Deze komkommersoep kan koud maar ook warm gegeten. De koude komkommersoep is ideaal voor de zomer als de temperatuur boven de 25 graden is.
Bereiding.
Schil de komkommer haal de zaadlijsten er uit en en snij de komkommer in kleine stukjes. Smelt de boter in een pan en voeg de gesneden lente uitjes toe, bak de lente uitjes op een laag vuur totdat ze zacht zijn. Voeg de komkommer stukjes en de rode wijnazijn toe. Giet de kippenbouillon in het mengsel en roer de fatina(zetmeel) er doorheen. Breng de komkommersoep aan de kook en voeg de dille toe en breng het op smaak met zout. Laat de komkommersoep zachtjes voor 20 minuten koken, totdat de komkommer stukjes zacht zijn. Pureer de komkommersoep tot een gladde massa. Roer de crème fraîche er door heen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Voor de koude komkommersoep laat je de soep zeker voor een uur afkoelen in de koelkast.