Carlijn's kookboek

Boeuf Stroganoff

1 eetlepel olie
2 uien
1 teentje knoflook
250 gram champignons
1 rode paprika
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel zoete paprikapoeder
100 gram runderbouillon
2 augurkjes
125 gram crème fraîche
3 eetlepels wodka
zout en/of zwarte peper naar smaak
Maak de ui schoon en snijd deze in stukjes, doe dit ook met de paprika en zorg dat de stukken ui en paprika ongeveer even groot zijn. Snijd de champignons in plakjes en de augurk in hele kleine stukjes. Verhit de olie en smoor hierin de ui glazig. Pers er het teentje knoflook boven uit en voeg er de champignons en de paprika aan toe. Bak alles kort door tot beetgaar. Voeg er nu de tomatenpuree aan toe en bak deze even kort mee, dit is om het zuur uit de puree te neutraliseren. Voeg er nu de paprikapoeder en de bouillon aan toe. Breng aan de kook en los de tomatenpuree hierin op. Voeg de augurkjes toe en roer ze erdoor. Nu mag de wodka erbij, kook deze even kort door. Zet het vuur uit en roer er op het laatst de crème fraîche doorheen. Breng op smaak met peper en zout naar smaak. Serveer de stroganoffsaus bij bijvoorbeeld, schnitzel, rosbief of een anders lekker stuk vlees.

Tafel lekker!!

OF

https://www.smulweb.nl/recepten/1387606/Echte-stroganoffsaus