Carlijn's kookboek

Champignon pasta

400 gram gemarineerde kipfilet / kip kebab

400 gram champignons

200 gram broccoli

1 paprika

1 blik artisjok harten

125 gram creme fraishe (eerste keer 75 gram creme fraishe en 2 lepels kookvocht van de pasta gebruikt)

1 maggi paddestoelen bouillon blokje

240 gram pasta

 

Snij de champignons in grove stukken en breek de broccoli in zeer kleine roosjes. (grotere roosjes kan ook, maar kook deze dan apart voor). Snij de paprika in stukjes en laat de artisjok harten uitlekken en scheur deze in grove stukken. 

Kook de pasta volgens de verpakking

Verwarm een wok met wat olie en roerbak de kipfilet hierin bijna gaar. Voeg vervolgens de champignons en de broccoli aan toe en roerbak deze 5 minuten mee. Voeg daarna de paprika, artisjok, creme fraishe en bouillon blokje aan toe. Roerbak dit in ongeveer 1 minuut tot een saus. Vermeng met de pasta of serveer het de pasta los. 

 

Eventueel kan er 4 el kookvocht van de pasta tegelijk toegevoegd worden met de creme fraishe om meer saus te creeeren