boerenkool ovenschotel
Ingrediënten
1 teentjes knoflook
1 kleine ui
1 grote of 2 kleine tomaten
1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
olie om te bakken
300 g voorgesneden panklare boerenkool
zout en peper
250 g aardappels (geschild gewicht)
200 g Hüttenkäse (1 kleine beker)
12,5 g (1 el) geraspte belegen kaas
Bereiding
Pel en snipper de knoflook en ui. Vul twee middelgrote pannen voor de helft met water, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Verwarm de oven voor op 220°C. Schil en snijd de aardappels in plakjes van 3 millimeter. Kook ze in ongeveer 6 minuten net gaar. Kook de boerenkool circa 10 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Roerbak de knoflook, ui en komijn 1 minuutje in de olie. Roerbak de boerenkool enkele minuten op hoog vuur mee en schep de tomaten en 1 eetlepel Hüttenkäse erdoor. Breng royaal op smaak met zout en peper. Verdeel de boerenkool in een ovenschaal voor vier personen. Leg de aardappelplakjes er dakpansgewijs op en bestrooi ze met zout. Verdeel de Hüttenkäse erover en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schotel 10 minuten in de oven.