Carlijn's kookboek

Pizza

4 gram instant gist (1/2 zakje)

200 gram 00-bloem

50 gram griesmeel

1 tl suiker

1 tl zout

1 el olijfolie

125 ml lauw warm water

 

Verwarm de oven voor op 50 graden

Voeg de gist en suiker in het warme water en laat het 5 minuten rusten in de warme oven (oven niet aan laten)

Meng ondertussen de bloem met de griesmeel en zout. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistwater en olijfolie toe. 

Kneed deeg nu minimaal 8 minuten met de hand of machine totdat het zacht en niet meer plakt. 

Verwarm de oven opnieuw tot 50 graden en laat het deeg 1,5 uur in een bebloemde kom met los huishoudfolie erop in de warme oven rijzen (oven niet aan laten)

Kneed nog kort (1 minuut) het deeg en rol het daarna uit. 

Je kan een snelle tomatensaus maken met een kleine blikje tomatenpuree, met wat italiaanse kruiden, zout en peper. 

Beleg verder met wat je lekker vind, bv gerapste kaas, ham, ananas, paprika, champignons en mozzarella.