goulash
600 gr. Runderlappen
100 gr. Magere spekreepjes
40 gr. Bakboter
1 grote prei
2 rode paprika
5 teentjes knoflook
11⁄2 eetlepel paprikapoeder (1 el. Pikant, 1⁄2 el. Mild)
1 vleesbouillon tablet
1 blikje tomatenpuree (70 gr.)
1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
2 dl. Rode wijn
maïzena, zout, peper naar smaak
Voorbereiding:
Prei snijden, paprika schoonmaken en in grote stukken snijden.
Runderlappen in blokjes snijden.
In een droge braadpan spekreepjes al omscheppend 4 min. zachtjes bruin bakken.
Boter toevoegen en verhitten.
Runderblokjes toevoegen en in ca. 8 min. rondom bruin bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Prei, paprika en paprikapoeder erdoor scheppen en ca. 3 minuten meebakken.
Bouillonblokje erboven verkruimelen.
1 dl. water toevoegen, tomatenpuree, tomatenblokjes met sap en wijn toevoegen.
Geheel aan de kook brengen.
Met deksel op pan ca. 2 uur zachtjes gaar stoven.
Afbinden met maïzena. Op smaak brengen met peper en zout.
Serveren met (400 gr. ongekookte) rijst en breekbonen of sla.
Of een zak gemengde groente op het laatst door de goulash mengen.