Carlijn's kookboek

spareribs

1 kg spareribs

char siu saus van Lee kum kee

 

Begin bij voorkeur een avond van te voren voor het marineren:

Verwijder het vlies van de spareribs; zet een mes onder het vlies aan de achterkant van de spareribs tussen 2 botjes in. Ga vervolgens met de hand verder en duw het vlies los van het vlees. Daarna kan er naar beide zijkanten gewerkt worden van sparerib. (https://www.youtube.com/watch?v=kxTMQh2BuyY)

Smeer de spareribs royaal in met char siu saus en plaats ze in een ziplock zak en laat ze ong 24 uur marineren. 

Leg de spareribs in een hoge bakplaat/ovenschaal met de holle kant naar beneden (zodat er een brug ontstaat. Smeer nog wat char siu saus over de bovenkant en giet bodempje water in de ovenschaal (ong 1 cm diep). Dek de ovenschaal af met aluminiumpapier zodat je stoom bij de spareribs blijft. 

Plaats 1 uur in een oven van 130 graden. Smeer eventueel na een half uur nog wat char siu saus over de spareribs. 

Haal de spareribs uit de oven en verwarm deze naar 170 graden. Smeer nog een laag char siu saus over de spareribs en vul eventueel het water aan. Zet de spareribs afgedekt met aluminium folie terug in een oven van 170 graden voor 1 uur. 

De spareribs kunnen nu tijdelijk in de koelkast bewaard worden totdat ze gebruikt gaan worden. Je kan ze grillen op de bbq of afbakken in de oven. 

Voor afbakken in de oven: Verwarm de oven voor op 160 graden, en smeer nog een laag op de char siu saus over de spareribs. Zet ze nu een half uur in de oven zonder aluminium folie (water hoeft niet afgegoten worden).