Marokaanse Aubergine ovenschotel
Aubergine - 1
Gehakt - 250 gram
Feta kaas - 125 gram
Rozijnen - 100 gram
Geraspte kaas - 200 gram
Kaneel - 2 theelepels
Knoflookpoeder - 1/2 theelepel
Peper - 1/2 theelepel
Nootmuskaat - 1/2 theelepel
Olijfolie - 5 eetlepels
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Wel de rozijnen in warm water
Snij de aubergine in plakken van 5 mm
Bak de schijfjes in een koekenpan in de olijfolie goudbruin en leg ze op een bord
Bak vervolgens het gehakt rul
Draai het vuur laag en voeg de feta kaas, gewelde rozijnen (zonder het water) en de kruiden toe
Verwarm even mee en schep het gehaktmengsel dan in een ovenschaal
Verdeel de aubergine plakken over het gehakt en strooi daar de geraspte kaas overheen
Zet de schotel 20 minuten in de oven totdat de kaas lichtbruin en knapperig is