Carlijn's kookboek

Marokaanse Aubergine ovenschotel

Aubergine - 1

Gehakt - 250 gram

Feta kaas - 125 gram

Rozijnen - 100 gram

Geraspte kaas - 200 gram

Kaneel - 2 theelepels

Knoflookpoeder - 1/2 theelepel

Peper - 1/2 theelepel

Nootmuskaat - 1/2 theelepel

Olijfolie - 5 eetlepels

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden

Wel de rozijnen in warm water

Snij de aubergine in plakken van 5 mm

Bak de schijfjes in een koekenpan in de olijfolie goudbruin en leg ze op een bord

Bak vervolgens het gehakt rul

Draai het vuur laag en voeg de feta kaas, gewelde rozijnen (zonder het water) en de kruiden toe

Verwarm even mee en schep het gehaktmengsel dan in een ovenschaal

Verdeel de aubergine plakken over het gehakt en strooi daar de geraspte kaas overheen

Zet de schotel 20 minuten in de oven totdat de kaas lichtbruin en knapperig is