Röstischotel met zwarte bonen en kaasgratin (V)
1 kl blikje Bonduelle Zwarte bonen (à 425 ml?)
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, in stukken
4 grote champignons
1 tl gemalen komijn
Worchestersaus
Peper en zout
150 g rösti (aardappelen geraspt en ff gekookt)
100 g geraspte belegen kaas
1 bosuitje, in ringetjes
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappelen kort. Bak de ui glazig op laag vuur. Meng ondertussen de knoflook, komijn, peper en zout in een stamper fijn en voeg aan de uien toe.
Voeg de champignons toe en laat deze gaar worden. Voeg bonen en paprika toe en maak op smaak met worchestersaus. Stop het mengsel in een ovenschaal.
Droog de aardappelen en meng met de kaas en verdeel dit over de ovenschaal (1ste keer heb ik de de aardappelen rauw geroerbakt, weet niet wat beter is).
Zet voor 10 minuten in de oven van 200 graden totdat de kaas is gegratineerd.
Garneer de lekkere ovenschotel met ringetjes bosui voor een frisse ‘bite’.