Carlijn's kookboek

Deeg

•100 ml melk

•100 ml water

•100 g boter

•100 g bloem

•4 eieren

•zout

Vulling 1: 

Heksenkaas

Vulling 2: 

1 ons gerookte makreel,

1 dl. creme fraiche,

peper, bieslook

Vulling 3:

1 ons gerookte kip,

1 dl. creme fraiche,

peper, bieslook

 

Breng de melk, het water, zout en de boter in een pan aan de kook. Zodra de boter gesmolten is meng de bloem met een spatel door tot er een bal ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt (middel-hoog vuur, je moet het deeg/bloem horen knesperen, ong 1-5 minuten)

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Haal de pan van het vuur en roer de eieren stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de doppen genoeg uit elkaar liggen. Bak de soezen in circa 30 minuten  op 200 graden goudbruin. 

Laat de soesjes volledig afkoelen. Meng ondertussen de ingredienten voor vullingen bij elkaar. 

Maak voorzichtig een gaatje onderin de soesjes met een sateprikker en breek de luchtkamers open. Spuit de vulling voorzichtig naar binnen totdat het soesje gevuld is. De soesjes met philadelphia kruiden erg klein spuiten OF niet helemaal vullen