Carlijn's kookboek

Voor het deeg
500 g tarwebloem
200 g melk
30 g verse gist
125 g boter
25 g basterdsuiker
8 g zout
25 g losgeklopt ei

Voor de gehaktvulling  => Vega: 10 cm prei ong 8 minuten (beetgaar) gekookt
600 g half-om-halfgehakt
88 g paneermeel
88 g water
60 g losgeklopt ei
12 g worcestersaus
8 g zout
1,2 g nootmuskaat
0,8 g peper

 

Bereiding: Worstenbroodjes
Kneed van alle ingrediënten een goed soepel en afgekneed deeg.

Verdeel het deeg in 22 stukjes en bol ze glad op (zie tip onderaan). Leg ze op een deegkleedje en dek af met plasticfolie. Laat de bolletjes 20 minuten rijzen.

Maak ondertussen de gehaktvulling door alle ingrediënten te mengen. Verdeel het gehakt in 22 worstjes van 36 gram.

Sla de bolletjes plat zodat de lucht eruit is en rol ze uit tot een ovaal plakje. Leg een worstje in het midden en vouw het plakje dicht. Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Laat 60 minuten rijzen in een warme en vochtige ruimte.

Verwarm de oven voor op 250 °C.

Zet de bakplaat in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 240 °C. Bak de bolletjes in 8 tot 10 minuten.

Bestrijk de worstenbroodjes na het bakken met geklaarde boter.