Carlijn's kookboek

20 eieren

100 gr. gesmolten margarine

Flinke scheut slasaus

Kruiden: Peper, zout, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, (beetje) vleeskruiden, kerriepoeder

Beetje mosterd

Peterselie

1. Kook de eieren hard

2. Snijd de hardgekookte en afgekoelde eieren in de lengte doormidden.

3a. Wip de dooiers eruit en wrijf ze door een zeef.
3b. Alternatief, doe de eidooier in een keukenmachine met snijbladen en maal ze zijn.

4. Vermeng de gemalen dooiers met de gesmolten margarine, de slasaus, mosterd en de kruiden naar smaak. (Als het mengsel te zout proeft, dan zal het eind resultaat goed zijn.) Voeg ook een gedeelte van de peterselie toe. 

5. Spuit van dit mengsel met behulp van een gekarteld spuitje torentjes in de eiwithelften.

6. Strooi er wat peterselie over ter afwerking. 

7. De eieren op een koele plaats, een dagje laten na rijpen.

 

Alternatief waarbij eieren eerst gesplitst worden zodat je niet hoeft te pellen: 

https://www.youtube.com/watch?v=AqRcn218dF8

Stap 1 en 2 aanpassen door volgende stappen: 

1. Splits de eieren

2. Verwarm de oven voor op 175 graden

3. Klop de eiwitten los

4. Vet een ovenschaal in en doe de eiwitten hierin. Eventueel kan ook een mini muffenvorm gebruikt worden. 

5. Dek de schaal af met aluminium folie en bak ong 20 minuten (totdat de eiwitten gestold zijn)

6. Roerbak ondertussen het eigeel totdat ze gaar zijn

7. Verwerk het eigeel verder vanaf stap 3 in de originele omschrijving

8. Snij de eiwitten in vierkantjes van ongeveer 3x3 cm en spuit hierop het eigeel.